Igandean Urretxuko nekazaritza ekologikoaren azokaren seigarren edizioa egingo dute. 20 postu egongo dira, 10:00etatik 14:30era, Gernikako Arbola plazan. Gainera, Santa Barbara aterpetxeko sukaldariek pintxoak egingo dituzte azokan salgai egongo diren produktuekin.
Urretxuko Udalak lehen sektorearen aldeko apustua egin du eta nekazaritza ekologikoaren azoka horren erakusleetako bat da. Aurtengo edizioak bi berrikuntza nagusi ditu: azoka uztailetik urrira pasa dute eta lizeoko patiotik Gernikako Arbola plazara. Izan ere, azoka gehienak bertan egiten dituzte.
Aurten 20 postu egongo dira. Barazkiak, ogia, gozoak, eztia, ardi eta ahuntz gazta, tindagaiak, arropa, marmelada, fruta, zukuak, oliba olioa, baratxuriak, hazi ekologiko jangarriak eta taloak jarriko dituzte salgai.
Eskualdeko hiru ekoizlek parte hartuko dute: Mikel Lopez legorretarrak barazkiak salduko ditu, Urretxuko Aikur erleen museokoek eztia eta Ezkio-Itsasoko Haristizabal baserrikoek ogia eta gozoak. Urretxuko Txillarra denda ekologikoak ere parte hartuko du.
Gainera, Santa Barbara aterpetxeko Manex Buron eta Asier Okariz sukaldariek pintxoak egingo dituzte azokan salgai egongo diren produktuekin. Taberna bat ere jarriko dute, non edaria salduko duten. Lau pintxo ezberdin egingo dituzte eta bakoitza bi eurotan salduko dute.
Santa Barbara aterpetxea, Biolur elkartea eta Urretxuko Udala dira, hain zuzen ere, feria hau antolatzen dutenak. Buronek azoka ekologikoaren bat egitearen arrazoiak azaldu ditu. «Parte hartzea proposatu ziguten eta baiezkoa eman genuen. Bi arrazoi daude. Alde batetik, feria ekologikoak Santa Barbaran egiten dugun lana herrian ezagutzera emateko balioko digu. Bestetik, bertako produktuak erabiltzearen alde gaude eta Bertatik Bertara egitasmoan parte hartzen dugu. Bertako ekoizleei laguntzea oso garrantzitsua da», aipatu du.
Haurrentzako tailerrak
Haurrentzako tailerretan ere berrikuntzak egongo dira: azokako produktuak oinarri hartuta, nekazaritza ekologikoaren gaia landuko dute. Bestalde, erosketak egiten dituztenen artean produktu ekologikoz betetako saskiak zozkatuko dituzte.
Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.
Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.
Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:
Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea
Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.