Buzkantzaren asteburua ospatuko dute Zumarragan bihartik igandera bitartean: bihar eta etzi pintxo lehiaketa egingo dute eta igandean Buzkantza Eguna.
Zumarragako Udalak bi pintxo lehiaketa antolatzen ditu urtero eta azarokora buzkantza edo odolkiz egindako pintxoak aurkeztu behar dira. Aurten hamalau tabernak parte hartuko dute: Alaska, Alexander, Arkupe, Berri, Bidezar, Bordatxo, Hirukia, Iburreta, Kakueta, Monterrey, Saski, Txanpon, Xaloa eta Ziaboga.
Zumarragarrek eta bertaratzen direnek lehiaketara aurkeztutako pintxoak probatu ahal izango dituzte taberna horietan: bihar 19:00etatik 21:00etara eta etzi 12:00etatik 14:00etara eta 19:00etatik 21:00etara.
Igandean Buzkantza Eguna ospatuko da. 11:00etatik 14:00etara artisauen lanak ikusteko aukera egongo da. Hamar artisauk parte hartuko dute: Uli Garrido anaiak (zura lantzea eta makramea), Iñaki Gorostidi (altxatzeko harri txikiak), Arantxa Sistiaga (ehoziriak), Iñaki Agirrezabala (otarrak eta umeentzako tailerra), Tomas Urkiola (gazta eta ogia), Mendiaraz anaiak (danbolinak), Xabier eta Maika (ukenduak), Elena Fernandez de Arangiz (poltsoak) eta Fermin Goenaga (sendabelarrak).
Gainera, bost harakinek buzkantzak salduko dituzte: Mujika (Ordizia-Beasain), Alfredo Alonso (Lerma), Jesus Mari Deba (Ezkio-Itsaso), Iñaki Ormazabal (Beasain) eta Merino (Reinosa). Tabernan Debaren eta Fernando Salegiren buzkantzak dastatzeko aukera egongo da. Euro baten truke, pintxoa eta edaria emango dituzte. 12:15ean pintxo lehiaketako sariak banatuko dituzte eta 12:30ean aizkora erakustaldia egongo da. Iñaki Azurmendi eta Xabier Zaldua, Donato Larretxea eta Aratz Mugertzaren aurka arituko dira.
Buzkantza Egunean herriko harategi bakar batek parte hartuko du: Fernando Salegik. Garai honetan buzkantza asko saltzen direla esan du. «San Martin aurreko eta ondorengo egunetan buzkantzak odolkiak baino gehiago saltzen dira. Elkarteetan egiten diren afarietan buzkantzak jateko ohitura nagusitzen ari da. Udala buzkantza bultzatzeko egiten ari den lana fruituak ematen ari da», aipatu du.
Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.
Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.
Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:
Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea
Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.