Buzkantza gose denak aukera ona du Zumarragan. Gaurtik igandera bitartean, hamazazpigarren buzkantza pintxo lehiaketa eta 36. buzkantza eguna egingo dira. Buzkantza aspertu arte jateko aukeraz gain, zozketak, eskulan erakusketak eta herri kirol erakustaldiak ere egongo dira.
Gaur 19:00etan hasiko da lehia. Mokaduaren protagonista, nahi eta nahi ez, buzkantza edo odolkia izan behar da. Hortik aurrera, ostalariaren imajinazioa. Denera, bederatzi taberna lehiatuko dira: Alexander, Batzokia, Bidezar, Bordatxo, Hirukia, Monterrey, Saski, Txanpon eta Ziaboga. Bi sari banatuko dira: pintxorik onena eta originalena. Iaz, Bidezar tabernak aurkeztutako Antipasto mokadua izan zen denetan onena, eta Iburretako Txurroak txokolatearekin originalena.
Pintxoak dastatzera hurbiltzen direnen artean, bi pertsonentzako afaria zozkatuko da. Sari guztiak igande eguerdian banatuko dira.
Buzkantza eguna
Igande goizean festak jarraipena izango du Euskadi plazan. Inguruko buzkantza eta odolki ekoizleek postuak jarriko dituzte beraien produktuak saltzeko. Halaber, Urola Eskubaloi Klubeko kideek pintxoak salduko dituzte prezio sinboliko batean.
Jakiez gain, eskulanen erakusketa eta salmenta ere egongo da plazako arkupeetan. Haurrei zuzendutako tailerrak ere izango dira, baita herri kirol desafioa ere: Iñaki Azurmendi eta Xabier Zaldua aizkolariak eta Jon Gisasola Zelai V.a eta Inhar Urruzuno harrijasotzaileak nor baino nor ibiliko dira.
Busca Isusi zumarragar gastronomoa omentzeko baliatuko dute buzkantza eguna. Busca Isusik bizi osoa eman zuen sukalde kontuetan murgildua: Gastronomiazko Euskal Anaiartea sortu zuen eta, besteak beste, Jakiak euskal sukaldaritzan, Perretxikoak eta Gipuzkoako gida gastronomikoa liburuak argitaratu zituen.
Goierriko albisteak euskaraz, libre eta kalitatez jaso nahi dituzu? Horretarako zure babesa ezinbestekoa zaigu. Egin zaitez HITZAkide! Zure ekarpenari esker, euskaratik eginda dagoen tokiko informazio profesionala garatzen eta indartzen lagunduko duzu.
Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaraz modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako, zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.
Gainera, BERRIAlaguna bazara eta HITZAkide egiten bazara, katilu bat oparituko dizugu:
Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea
Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko.Onartu Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu hemen.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.